Hvilken er din ynglings design lampe?

Designer og retro lamper

Man finder dem flere og flere steder. Det er selvfølgelig retro lamper og design lamper, der menes, som fx design lamper fra piet hein . Senest er retro stilen blevet bragt ud i de danske stuer gennem TV2’s program om fire par der skal indrette et rå-hus fra bunden.

Og her var der et par, Lise & Michael, der havde en meget særlig indretnings stil. Det var meget præget af 60’ernes Danmark, en meget retro stil. De indrettede mange af deres rum med design lamper og retro lamper, blandt andet havde Michael sin bedstemors gamle le klint lampe med.

Parret tog ofte ud på genbrugs- og retromarkeder for at finde disse gamle lækre designer lamper. På den måde kan man nemmere have råd til disse designlamper, der ellers godt kan koste lidt mere end lamper fra IKEA. Men det er bestem også berettiget. For designet og navnet bag lampen er altid en helt særlig historie. Man må også tænkes således, at når lamperne stadig i dag er meget populære, mon ikke man så også godt kan lide de samme designer lamper om ti år, måske tyve år. De går nok aldrig rigtig af mode.

Hvilke modeller er din ynglings?


Der er en del forskellige kendte lampe, fra Danmarks storhedstid i forbindelse med møbel og indretningsdesign. Her kommer der lige et par få bud på nogle af de største lamper, der stadig er at finde rigtig mange steder i dag.

– Superæg pendel – Piet Hein. Denne lampe er yderst elegant og passer ind i stort set alle hjem, samt der er ikke det møbel den ikke passer godt sammen med. En klassiker
– PH – Poul Henningsen. Denne lampe finder man også rigtig mange steder, blandt andet på mange læreværelser er det denne lamper der hænger og lyser og lærerne, når der sidder og arbejder i mens det stadig er mørkt.
– Sinus – Piet Hein. Denne lampe kan ses ofte ved siden af en sofa, stående på gulvet og giver er dejlig varmt lys.