En alkoholiker bør hjælpes

At være alkoholiker er en sygdom

eller hvornår er man blot “alkoholiker” i vennekredsen når man tager en tur i byen og altid er den fuldeste til stede. Der er et stort spring, men for mange mennesker er det tit en sammenkobling der ikke altid er lige så gennemskuelig som den bør være. Der kan ofte gå meget lang tid før at de pårørende egentlig forstår alvoren af hvad det er der foregår, og nærmest endnu længere tid til at der kan blive afholdt diverse former for hjælp, enten ved hjælp af konfrontation og rent faktisk overtalelse eller indforståelse for at det er behandling der skal til for at komme af med denne sygdom.

Det kræver hjælp og gode venner

Ofte er det mennesker der ikke har den sociale omgangskreds på det rigtige sted, der kan ende med at blive langtidsvarige alkoholikere, netop fordi at de mangler det at have et ansvar for andre mennesker, og især mangler de denne nærmeste omgangskreds til at kunne få dem selv til at indse at de har et problem. Ofte er det ikke blot det at se ens sociale tendenser gå i vasken, men i stedet blive skubbet ind i ubehagelige konfrontationer, der kan få en person til at anerkende de problemer der måtte være på den ene eller den anden måde.

Hjælp kan findes og det bør udnyttes

Der findes mange steder hvorpå der kan findes hjælp, men ofte så handler det om at finde det rigtige sted. Der er mange forskellige former for behandling, men ofte så omhandler de mest behjælpelige metoder det at bruge alternative former for behandlinger, hvor naturen og den åbne frihed kan bringe flere tendenser til indenfor det at være open-minded, og få livsglæden tilbage. Generelt så har naturen en healende effekt for mennesker, og det er netop det som mange nye afvænningscentre arbejder med, på en god og stadig eksperimentiel måde.